De helende werking van de zoutlamp

Gepubliceerd op 7 maart 2021 om 14:57

Naast dat ik edelstenen en mineralen verkoop, heb ik ook een ruim assortiment Zoutlampen.

De zoutlampen vind ik heel erg mooi en krijg ik er een fijn en rustig gevoel van. Ik wist eerst niet veel over de werking, maar doordat ik veel ben gaan lezen over deze bijzondere zoutlampen, en zijn werking werd ik nog enthousiaster.

 

De zoutlamp komt uit het Himalaya gebergte (voornamelijk het Pakistaanse gedeelte). De meeste zoutlampen zijn oranje/roze gekleurd, dit komt door ijzeroxide (roest).

Ook zijn er witte en grijze, de witte bevatten weinig ijzer en de grijze bevatten meer magnesium en zwavel daardoor zijn ze donker.

 

In de  Himalaya worden grote stukken/brokken zout gewonnen, deze zijn ontstaan door de indroging van de zee. Zon brok word in het midden uitgehold om ruimte te maken voor een gloeilamp.  Wat is de reden dat er een gloeilamp ingaat en geen led lampje?  Het is namelijk belangrijk dat de zoutlamp warmte creëert zodat hij negatieve ionen afgeeft. Negatief is in dit geval zeer zeker niet negatief. Negatieve ionen worden ook in overvloed aangetroffen in de bergen, oceanen en watervallen. Er word aangenomen dat deze negatieve ionen je een blij gevoel kunnen geven.

Deze negatieve ionen hebben een positieve invloed op de lucht in huis die je inademt, omdat  elektronische apparaten (o.a. telefoon ,tv en computer) juist positieve ionen uitstralen.

Daardoor kan de zoutlamp voor meer rust en balans in de ruimte zorgen.

 

Dit is voor mij al een hele goede reden dat ik in elke ruimte van mijn huis een zoutlamp heb staan, maar ik zal nog een paar voordelen noemen:

 

Naast dat zoutlampen de lucht schoner maken, waardoor je makkelijker kan ademen, helpt het inademen van kleine zoutdeeltjes ook bij het afbreken van slijm ( veel inhalatoren voor astma patiënten bevatten Himalaya zout). Ook zou je beter slapen door een lamp te plaatsen in je slaapkamer, door het prachtige licht ervaar je minder stress en val je sneller in slaap. Voor kinderkamers word de zoutlamp vaak ingezet om zijn rustgevende en kalmerende werking.  Kinderen en baby’s kunnen makkelijker doorslapen en hebben minder last van nachtmerries.

 

Hoe gebruik je nou een zoutlamp? Het is niet zo dat de lamp dag en nacht aan moet staan, je kan hem bijvoorbeeld overdag aanzetten en ‘snachts als je gaat slapen uit doen. Hij produceert wel meer ionen als hij aan staat. Let er ook op dat hij niet op een te vochtige plek staat (zout trekt immers water aan) Hij kan soms wat kristalliseren of een beetje vochtig worden, poets hem dan af met een droge doek.  

Goed om te weten, heb je een huisdieren? Zorg er dan voor dat het buiten  bereik van je huisdieren blijft want ze kunnen er aan gaan likken en dan krijgen ze teveel zout binnen.

 

Al met al hoop ik dat je wat aan deze informatie hebt gehad en dat je misschien wel zon mooie lamp voor jezelf (of iemand anders) gaat aanschaffen. Zeker in deze tijd van corona en veelal thuis werken kan dit natuurlijk erg prettig zijn.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.